Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадово-ментова панакота

От Татяна Симеонова Татяна Симеонова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

300 мл.сладкарска сметана,
200 мл.прясно мляко,
100 гр.захар,
100 гр. черен шоколад,
1 пакет желатин на Д-р Йоткер,
1 есенция мента

Загряват се прясното мляко и сметаната. Добавя се захарта. Бърка се до разтопяването й. Маха се от котлона и към сместа се добавя предварително разтопения желатин и есенцията.

Разтопява се шоколада. Към него се добавя малко сметана. В подходяща чаша се налива под наклон от бялата смес и се слага във фризера, докато стегне. Чашата се подпира!!! След като стегне, чашата се изправя и се налива разтопения и охладен шоколад със сметаната!

Дайте оценка:

Тагове: сладкарска сметана черен шоколад прясно мляко прясна мента кафява захар желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче