Загрейте фурната до 160°С. Застелете с хартия за печене дъната на две 23-сантиметрови тортени форми. Разтопете шоколада и маслото и оставете да изстине. Добавете към него ваниловия екстракт и кафето. Разбийте яйцата с миксер, докато удвоят обема си. Бавно прибавете захарта, разбивайте още минута. Добавете охладената шоколадова смес и разбъркайте леко. Прибавете брашното и солта, като разбърквате внимателно. Разделете тестото в двете форми и изпечете за около 15 мин – блатовете трябва да са малко недоопечени. Оставете да изстинат, след което извадете от формите върху решетка. Сложете единия блат върху чиния за сервиране. Смачкайте дванайсетте ягоди и разбъркайте със сладкото. Разпределете ги върху основата и покрийте с втория блат. За глазурата кипнете сметаната, излейте я върху шоколада и разбъркайте, докато получите гладка смес. Оставете да се охлади, след което намажете тортата отстрани и отгоре. Украсете с ягодите и охладете за 24 часа.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО