Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
225 г черен шоколад (70%) 175 г масло 2 ванилии 1/4 ч.л. инстантно кафе 2 препълнени с.л. брашно 1/2 ч.л. сол 5 яйца 140 г ситна кристална захар 12 пресни или размразени ягоди, плюс още за декорация 4 с.л. ягодово сладко За глазурата: 140 г черен шоколад (70%), начупен 100 мл пълномаслена сметана

Загрейте фурната до 160°С. Застелете с хартия за печене дъната на две 23-сантиметрови тортени форми. Разтопете шоколада и маслото и оставете да изстине. Добавете към него ваниловия екстракт и кафето. Разбийте яйцата с миксер, докато удвоят обема си. Бавно прибавете захарта, разбивайте още минута. Добавете охладената шоколадова смес и разбъркайте леко. Прибавете брашното и солта, като разбърквате внимателно. Разделете тестото в двете форми и изпечете за около 15 мин – блатовете трябва да са малко недоопечени. Оставете да изстинат, след което извадете от формите върху решетка. Сложете единия блат върху чиния за сервиране. Смачкайте дванайсетте ягоди и разбъркайте със сладкото. Разпределете ги върху основата и покрийте с втория блат. За глазурата кипнете сметаната, излейте я върху шоколада и разбъркайте, докато получите гладка смес. Оставете да се охлади, след което намажете тортата отстрани и отгоре. Украсете с ягодите и охладете за 24 часа.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче