Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадова торта с ягоди

От Джейлиян Тахир Джейлиян Тахир
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно,
100 гр. масло,
1 ч.ч. прясно мляко,
1 с.л. лимонов сок (или лимонтузу),
50 гр. какао, 1 ч.ч. захар,
3 яйца,
1 ч.л. сода, ягоди;
За глазурата:
250-300 гр. шоколад,
3 с.л. захар, 200 мл.
сладкарска сметана

Начин на приготвяне: Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се смесва заедно с лимоновия сок (може и лимонтузу) и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с половината захар, слагат се едно по едно яйцата и се сипва и останалата захар. Редувайки ги, прибавяме едно по едно 2 с.л. от брашното и малко от млечната смес.

Полученото тесто се изсипва във форма за торта (d=24), застлана с пекарска хартия. Пече се в предварително загрята фурна, докато клечката излезе суха (около 40 мин като след 20-та слагаме фолио отгоре).

Изчаква се блата да изстине и се разрязва на две с конец. Долният блат се напоява със захарен сироп или компот. Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавят се захарта и сметаната. Оставя се в хладилника да се охлади и след час се разбива с миксер. Намазва се долният, вече напоен блат и се нареждат нарязани на тънки шайбички желаните плодове.

Поставя се втория блат, който също се напоява и намазва с шоколада. Доукрасява се по желание. Добре е тортата да престои една вечер в хладилника.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди яйца бяла захар какао прясно мляко лимонов сок натурален шоколад брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче