Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шарлота с ябълки

От Благородна Томова Благородна Томова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 гр ябълки,
5 бр. яйца,
200 гр захар,
200 гр брашно

Ябълките се обелват и нарязват на кубчета.
Разбиват се яйцата със захарта, като се бърка около 5-7 минути, добавя се и брашното.Намазваме формата за кекс с масло и изсипваме част от тестото, след това половината ябълки (по желание може да се поръси канела), след това останалото тесто и ябълки. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40-60 минути. След като извадих сладкиша, аз го залях с течен шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки яйца бяла захар бяло брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче