Аз ги обичам постни или с пресен бульон от телешко или пилешко, или кубчета (желаещите могат да сложат кайма), ориз, 2-3 глави стар лук, джоджен, черен пипер, сол, олио или зехтин (стават по-вкусни).
Запържвам леко лука, ориза (почистен и измит) го слагам на око горе-долу според листата и го оставям съвсем леко суров при лозовите и напълно сварен за лапада, ако остане ориз го оползотворявам за супичка като прибавя и някое морковче :). Измивам листата, попарвам ги във вряла вода, след това навивам и подреждам, ако са лозови в тенджера (като доливам вода горе-долу на нивото на сармите) - трябва им малко повече време за да се сварят. От лапад ги подреждам в тавичка, запичам и готово :), градуси и време е според ваша преценка! Сервирам ги с кисело мляко и чесън.
Аз ги обичам постни или с пресен бульон от телешко или пилешко, или кубчета (желаещите могат да сложат кайма), ориз, 2-3 глави стар лук, джоджен, черен пипер, сол, олио или зехтин (стават по-вкусни).
Запържвам леко лука, ориза (почистен и измит) го слагам на око горе-долу според листата и го оставям съвсем леко суров при лозовите и напълно сварен за лапада, ако остане ориз го оползотворявам за супичка като прибавя и някое морковче :). Измивам листата, попарвам ги във вряла вода, след това навивам и подреждам, ако са лозови в тенджера (като доливам вода горе-долу на нивото на сармите) - трябва им малко повече време за да се сварят. От лапад ги подреждам в тавичка, запичам и готово :), градуси и време е според ваша преценка! Сервирам ги с кисело мляко и чесън.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност