Необходими продукти:
- 200 г шамфъстък, обелен
- 2 с.л. олио
- Бял шоколад
- 1 ч.л. сол
- 300 г подсладено кондензирано мляко
- 30 мл вода
Начин на приготвяне:
- Сложете шамфъстъка в пластмасова купа, покрийте със стреч фолио и я пуснете в микровълновата за минута и половина (на 800W мощност).
- Прехвърлете в блендер и разбийте до получаването на еднородна смес, след което добавете олиото и пуснете блендера за още няколко секунди.
- Добавете натрошения на ръка бял шоколад и повторете процедурата.
- Прехвърлете получената смес в купа и прибавете водата, солта и кондензираното мляко. Разбъркайте добре.
- Прехвърлете пистачо крема в буркани и го оставете в хладилника за 2 часа, за да стегне.
- Използвайте го за печени филийки или за палачинки.