Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Пиле с ананас

Вкусно ястие с перфектен грилован вид и лъскава глазура

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филета от пилешки гърди
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин
  • Кромид лук
  • 4 колелца ананас от консерва
  • Канела
  • Кимион
  • 8 ч.л. горчица

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте добре един грил тиган ма умерено силен огън. Запържете филетата за по 4 мин. на страна, като ги поръсите със сол и черен пипер, и ги отделете в една чинийка.
  2. Гриловайте резените ананас за по 2 мин. на страна, като ги намажете с малко краве масло и ги поръсите с черен пипер.
  3. Запържете и 1 наситнена глава кромид лук с малко зехтин и сол.
  4. Намажете пилешкото с горчица - около 2 ч.л. на парче. Поръсете го с кимион и малко канела и го полейте с няколко капки зехтин.
  5. Сервирайте всяко филе с по един резен ананас отгоре.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер горчица ананас пилешко канела кимион кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче