Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Пържено пиле с микс от чушки

Бързо ястие с лек пикантен привкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 350 г пилешки гърди
  • 1 червена чушка, на едро
  • 1 зелена чушка, на едро
  • 1 люта чушка, наситнена
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 2 ч.л. сусам
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 стръкчета пресен лук, на едро
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • 1/2 с.л. краве масло

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете месото на кубчета и го сложете да се запържи в добре загрят тиган с малко зехтин на дъното.
  2. Добавете зелената и червената чушка, заедно с краве маслото.
  3. Разбъркайте и добавете чесъна и лютата чушка.
  4. Намалете огъня и овкусете със соевия сос, кетчупа и ябълковия оцет. Разбъркайте.
  5. Поръсете гозбата със сусама, малко сол и черен пипер.
  6. Опитайте за сол и сервирайте с тигана, като поръсите с малко пресен лук.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер пресен лук пилешко ябълков оцет люти чушки чушки червени чушки кетчуп сусам соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче