Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Бърза мешана яхнийка

Ако имате малко излишни мръвки и се чудите какво да ги правите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г пилешко месо, на кубчета
  • 100 г свинско месо, на кубчета
  • Червен пипер
  • Чесън на прах
  • 1 с.л. горчица
  • Сокът от половин лимон
  • 1 стрък праз
  • Ябълков оцет
  • Зехтин
  • Канела
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Риган
  • 2 глави червен лук, на полумесеци
  • 100 г гъби, на едро
  • 1 кубче телешки бульон
  • 50 мл червено вино
  • 300 мл бира
  • Магданоз, наситнен
  • 100 г домати от консерва

Начин на приготвяне:

  1. Месото се слага в дълбока купа и се поръсва с чесън на прах, мащерка, риган, червен пипер, щипка канела и черен пипер. Добавят се половин глава лук на едро, 1 с.л. горчица, сокът от лимон и 3 с.л. зехтин. Всичко се омесва добре с ръце.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Изливат се бирата и червеното вино, купата се опакова със стреч фолио и се оставя в хладилника поне за 30 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Загрява се добре един тиган и в него месото се запържва на порции, така че отделните парчета да не се допират едно в друго. Преди да са готови се поливат с малко ябълков оцет, тиганът се разтръсква и мръвките се изсипват в една купа настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Процедурата се повтаря до изпчерпването на маринованите кубчета.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Празът и останалият червен лук се запържват в 2 с.л. зехтин, малко сол, мащерка и черен пипер и след 3 мин. се изваждат при месото.

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. Запържват се гъбите за 2 мин. и при тях се излива маринатата от купата с мръвките. Всичко се бърка до извиране на течността.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. След това се добавят запържените зеленчуци и месо и се бъркат няколко минути.

    Снимка: Юлиян Илиев

  8. Ръси се червен пипер и ястието се разбърква.
  9. Слагат му се доматите от консерва и пак се разбърква.
  10. Изсипва се кубчето телешки бульон, разтворено в чаена чаша с вряла вода, огънят се намаля и яхнията се оставя да къкри докато 90% от течността се изпари.

    Снимка: Юлиян Илиев

  11. Накрая котлонът се изключва и се ръси наситненият магданоз.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер червен пипер мащерка горчица бира червено вино червен лук домати магданоз праз свинско пилешко телешки бульон оцет риган канела лимонов сок гъби чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче