Необходими продукти:
- 100 г пилешко месо, на кубчета
- 100 г свинско месо, на кубчета
- Червен пипер
- Чесън на прах
- 1 с.л. горчица
- Сокът от половин лимон
- 1 стрък праз
- Ябълков оцет
- Зехтин
- Канела
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Риган
- 2 глави червен лук, на полумесеци
- 100 г гъби, на едро
- 1 кубче телешки бульон
- 50 мл червено вино
- 300 мл бира
- Магданоз, наситнен
- 100 г домати от консерва
Начин на приготвяне:
- Месото се слага в дълбока купа и се поръсва с чесън на прах, мащерка, риган, червен пипер, щипка канела и черен пипер. Добавят се половин глава лук на едро, 1 с.л. горчица, сокът от лимон и 3 с.л. зехтин. Всичко се омесва добре с ръце.
- Изливат се бирата и червеното вино, купата се опакова със стреч фолио и се оставя в хладилника поне за 30 мин.
- Загрява се добре един тиган и в него месото се запържва на порции, така че отделните парчета да не се допират едно в друго. Преди да са готови се поливат с малко ябълков оцет, тиганът се разтръсква и мръвките се изсипват в една купа настрана.
- Процедурата се повтаря до изпчерпването на маринованите кубчета.
- Празът и останалият червен лук се запържват в 2 с.л. зехтин, малко сол, мащерка и черен пипер и след 3 мин. се изваждат при месото.
- Запържват се гъбите за 2 мин. и при тях се излива маринатата от купата с мръвките. Всичко се бърка до извиране на течността.
- След това се добавят запържените зеленчуци и месо и се бъркат няколко минути.
- Ръси се червен пипер и ястието се разбърква.
- Слагат му се доматите от консерва и пак се разбърква.
- Изсипва се кубчето телешки бульон, разтворено в чаена чаша с вряла вода, огънят се намаля и яхнията се оставя да къкри докато 90% от течността се изпари.
- Накрая котлонът се изключва и се ръси наситненият магданоз.