Необходими продукти:
- 750 г диня, нарязана на кубчета
- 2 малки главо шалот, много ситно нарязани
- 100 мл екстра върджин зехтин
- 4 ч.л. балсамов оцет
- 300 г халуми, нарязано
- Прясно изстискан лимонов сок
- Листенца мента
- Шепа маслини
Начин на приготвяне:
- Намажете халумито с малко зехтин и загрейте грил тиган.
- Запечете сиренето от двете страни, докато започне да се топи, но все още запазва формата си, с хубави златисти следи от ребрата на тигана.
- Сложете студената диня, шалота, листенцата мента, маслините и малко сол в купа. Отгоре разпределете горещото халуми. Изстискайте малко лимонов сок и доовкусете със зехтин. Сервирайте веднага.
ИЗБРАНО