Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата със запечено халуми и диня

Нестандартна разхлада

20’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 750 г диня, нарязана на кубчета
  • 2 малки главо шалот, много ситно нарязани
  • 100 мл екстра върджин зехтин
  • 4 ч.л. балсамов оцет
  • 300 г халуми, нарязано
  • Прясно изстискан лимонов сок
  • Листенца мента
  • Шепа маслини

Начин на приготвяне:

  1. Намажете халумито с малко зехтин и загрейте грил тиган.
  2. Запечете сиренето от двете страни, докато започне да се топи, но все още запазва формата си, с хубави златисти следи от ребрата на тигана.
  3. Сложете студената диня, шалота, листенцата мента, маслините и малко сол в купа. Отгоре разпределете горещото халуми. Изстискайте малко лимонов сок и доовкусете със зехтин. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук прясна мента лимонов сок балсамов оцет диня халуми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче