1 шепа тиква цигулка на кубчета
1 червена камба
1 шарена чушка
2 стръка (листа и стебла) крехка целина
2 с.л. зърна нар
настъргана кора от 1/2 лимон
За дресинга:
зехтин
лимонов сок
сол
мед по желание
Сварете тиквата до омекване, но не прекалено. Отцедете и залейте веднага със студена вода. Отцедете отново. Гриловайте розичките карфиол за кратко на грил тиган. Може да добавите капки зехтин. Изсипете ги в купа.
Нарежете почистените чушка и камба на ивици, а целината - на дребно. Добавете ги при карфиола, след което добавете и тиквата.
Смесете продуктите за дресинга на вкус и полейте зеленчуците. Разбъркайте внимателно и разпределете в чинии. Поръсете с лимоновата кора и зърна нар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО