Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с хрупкаво тофу, киноа и броколи

За повече протеини

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

За салатата:

  • 200 г твърдо тофу
  • 1 чаша киноа (сварена според инструкциите на опаковката)
  • 1 средна глава броколи
  • 1 морков, настърган
  • 1/2 червена чушка, нарязана на тънки ленти
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 1 шепа бейби спанак или рукола
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично брашно
  • Сол и черен пипер на вкус

За дресинга:

  • 2 с.л. тахан
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. мед
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана или настъргана
  • 2-3 с.л. вода (за разреждане на дресинга, по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Отцедете и нарежете тофуто на кубчета.Поръсете го със сол, черен пипер и соев сос, след което го оваляйте в царевично брашно.
  2. Запържете на средно висока температура до златисто и хрупкаво (около 7-10 минути). Оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
  3. Накъсайте броколито на розички и задушете за 3-4 минути, докато омекне, но остане хрупкаво.
  4. Смесете тахана, соевия сос, лимоновия сок, меда и чесъна. Разредете с вода, ако сосът е твърде гъст.
  5. В купа сложете киноата, броколите, настъргания морков, червената чушка, зеления лук и спанака. Добавете тофуто и залейте с дресинга.
  6. Поръсете с накълцани бадеми и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън рукола моркови лимон червени чушки царевично брашно мед соев сос зелен лук броколи бейби спанак тофу киноа тахан