Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от цвекло, запечено халуми и нар

Зимна свежест

15’ Подготовка
2’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 2 портокала
  • 4 шепи рукола
  • 2 не големи глави сварено цвекло, нарязано на кубчета
  • Олио
  • 80 г халуми, нарязано на тънко
  • 80 г зърна нар
  • 2 с.л. тиквени семки
  • Шепа листа от мента
  • Няколко стръка копър, наситнени

Начин на приготвяне:

  1. Сложете лука в купа заедно с оцета и разбъркайте.
  2. Почистете портокалите от кората и бялата ципа, след което го нарежете над купата с лука, за да сте сигурни, че всеки сок от тях ще попадне в нея. Сложете го в отделна купичка.
  3. Разпределете руколата в две чинии, а отгоре разпределете цвеклото и портокалите.
  4. Капнете няколко капки олио в тиган с незалепващо покритие и изпечете халумито за 30 сек. от двете страни, докато придобие златиста коричка.
  5. Сложете зрънцата нар в купата при лука, след което го разпределете върху чиниите заедно със сока на дъното.
  6. Завършете салатата със сиренето, поръсете със семената, ментата и копъра и поднесете веднага.

Дайте оценка:

Тагове: рукола олио червен лук копър портокал ябълков оцет прясна мента цвекло тиквено семе халуми нар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче