Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 2 с.л. ябълков оцет
- 2 портокала
- 4 шепи рукола
- 2 не големи глави сварено цвекло, нарязано на кубчета
- Олио
- 80 г халуми, нарязано на тънко
- 80 г зърна нар
- 2 с.л. тиквени семки
- Шепа листа от мента
- Няколко стръка копър, наситнени
Начин на приготвяне:
- Сложете лука в купа заедно с оцета и разбъркайте.
- Почистете портокалите от кората и бялата ципа, след което го нарежете над купата с лука, за да сте сигурни, че всеки сок от тях ще попадне в нея. Сложете го в отделна купичка.
- Разпределете руколата в две чинии, а отгоре разпределете цвеклото и портокалите.
- Капнете няколко капки олио в тиган с незалепващо покритие и изпечете халумито за 30 сек. от двете страни, докато придобие златиста коричка.
- Сложете зрънцата нар в купата при лука, след което го разпределете върху чиниите заедно със сока на дъното.
- Завършете салатата със сиренето, поръсете със семената, ментата и копъра и поднесете веднага.
ИЗБРАНО