Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С вкус на Коледа: Панфорте - десертът, който ще ви пренесе в Италия

Той може да се хапва по всяко време на годината

0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Панфорте е любим италиански сладкиш. Произхождащ от Сиена, този традиционен сладкиш днес може да се намери в цяла Италия и извън нея. Toй е пълен с ядки и плодове и е идеален за сервиране с кафе.

Традиционно само за Коледа, този сладкиш вече се предлага целогодишно и е чудесен за хапване по всяко време! Ето как да си го приготвите.

Необходими продукти:

  • 100 г сурови бадеми
  • 100 г сурови лешници
  • 100 г шамфъстък
  • 70 г сушени смокини
  • Реклама след 7-ми параграф
  • 70 г сушени сини сливи
  • 30 мл бадемов ликьор
  • 100 г брашно
  • 2 с. л. какао
  • 1 ч. л. канела
  • 100 г черен шоколад
  • 140 г мед
  • 3 с. л. кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. Първо загрейте фурната на 180 градуса. Формата трябва да е с диаметър 20 см. и да я покриете с хартия за печене. Брашното се смесва с канелата, смокините, шоколада, ядките, какаото, бадемовият ликьор и сушените плодове. Разбърквате добре, за да може брашното да покрие всички продукти. 
  2. Кафявата захар, медът и водата се смесват в тенджера и се оставят на умерен огън да заврат. Варят се за около 10-15 минути. Още докато е гореща сместа, тя се изсипва в купата при останалите продукти и се бърка много бързо.
  3. Всичко това се прехвърля във формата за печене, като печенето отнема около 20 минути. Оставя се да се охлади във формата и се поръсва с пудра захар. 

KELA Кутия за торта Deli

Надеждно заключваща се кутия за торта

Дайте оценка:

Тагове: смокини слива какао шамфъстък бадеми канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче