Необходими продукти:
- 200 г бяло саламурено сирене
- 2 яйца
- 2 домата
- 1 зелена чушка
- 30 г краве масло
- 1 с. л. олио
- 1/2 ч. л. червен пипер
- 1/2 ч. л. чубрица
- Прясно смлян черен пипер на вкус
- Люта чушка (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200°C.
- Нарежете доматите на кръгчета, а чушката - на тънки ивици.
- Вземете две глинени гювечета или малки огнеупорни съдове. Намажете дъното с олио и поставете половината домати.
- Върху тях сложете натрошеното или нарязано на плочки сирене. Добавете нарязаната чушка.
- Поръсете с червен пипер, черен пипер и чубрица.
- Поставиете останалите домати отгоре и добавете по едно парче масло.
- Захлупете гювечетата и ги сложете във фурната за 15 минути.
- Извадете, направете малка вдлъбнатина в средата и чукнете по едно яйце във всяко гювече.
- Върнете във фурната без капак и печете още 5-7 минути, докато яйцето се забули леко, но жълтъкът остане леко течен.
- По желание добавете резенче люта чушка и сервирайте с топъл хляб.
ИЗБРАНО