Блат:
4 яйца,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. брашно ,
ванилия,
лимонова кора,
1 ч.л. бакпулвер,
3 с.л. сметана,
3 с.л. олио
Яйцата се разбиват на сняг със захарта. Добавят се сметаната, олиото и брашното с бакпулвера на края. В тавичка с хартия за печене се изсипва сместа и се заравнява леко. Блатът се изпича на 180 градуса, като е готов, се навива с хартията, за да се получи руло.
Когато е почти изстинало, се намазва със сладко от боровинки и сметана (не я подслаждам умишлено, защото всичко друго е много сладко). Навива се и се слага в хладилника да се изстуди.
Нарязва се на парчета и се украсява с глазура от разтопен шоколад и мляко. Поръсва се с шам фъстък и се украсява по желание. Аз направих нещо като миниатюрни купички от бял шоколад в които сложих по една горска ягодка от сладко и малко натрошен шам фъстък. Отгоре запълних с глазурата от бял шоколад.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.