1 кг едро смляно свинско месо,
1 яйце,
1 пръчка праз,
1 връзка магданоз,
1 шепа рукола,
1 стрък салвия,
2 с.л заквасена сметана,
2 с.л кр.масло,
1 ч.л черен пипер,
щипка лют пипер и щипка кимион,
100 гр. настърган кашкавал,
8 печени чушки,
2 с.л царевичен грис
Слагаме в блендер праза, подправките, жълтъка, сметаната, 1с.л масло, 1с.л цар. грис и блендираме за минута. Така получената смес я омесваме добре с каймата, изсипваме я върху домакинско фолио на пласт с дебелина 2 см, подреждаме почистените и разтворени печени чушки отгоре, наръсваме кашкавала, навиваме с помощта на фолиото на руло, слагаме го в подходяща подмазана тава, мажем с белтък и поръсваме с 1 с.л. цар.грис. Печем в загрята фурна на 170 гр. 45-50 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО