За платката:
3 яйца
120 гр.захар
50 гр. олио
30 мл прясно мляко
75 гр. брашно, ванилия
За крема:
1 крем Оле "Ванилия" на Д-р Йоткер без варене
400 мл. прясно мляко
1 с.л. желатин на Д-р Йоткер
За сърцата:
1 белтък
2 с.л. пудра захар,ванилия
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Най - напред приготвих сместа за яйцата. Оцветих с червена гел-боя на Wilton. И нарисувах с пош сърца върху хартия за печене. Докато те се "стягат" в хладилника, приготвих платката. Яйцата се разбиват поотделно - жълтъците с половината от захарта, белтъците с другата половина. Към разбитите жълтъци се прибавя олиото и брашното с ванилията. Внимателно с шпатула се прибавят и разбитите белтъци. Платката се пече на 170 градуса за 10-12 минути. Изважда се от фурната и се завива с хартията във влажна кърпа, докато изстине.
През това време се прави крема, според указанията на опаковката. За да се уплътни консистенцията, сгъстих с желатин.
За платката:
3 яйца
120 гр.захар
50 гр. олио
30 мл прясно мляко
75 гр. брашно, ванилия
За крема:
1 крем Оле "Ванилия" на Д-р Йоткер без варене
400 мл. прясно мляко
1 с.л. желатин на Д-р Йоткер
За сърцата:
1 белтък
2 с.л. пудра захар,ванилия
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Най - напред приготвих сместа за яйцата. Оцветих с червена гел-боя на Wilton. И нарисувах с пош сърца върху хартия за печене. Докато те се "стягат" в хладилника, приготвих платката. Яйцата се разбиват поотделно - жълтъците с половината от захарта, белтъците с другата половина. Към разбитите жълтъци се прибавя олиото и брашното с ванилията. Внимателно с шпатула се прибавят и разбитите белтъци. Платката се пече на 170 градуса за 10-12 минути. Изважда се от фурната и се завива с хартията във влажна кърпа, докато изстине.
През това време се прави крема, според указанията на опаковката. За да се уплътни консистенцията, сгъстих с желатин.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност