Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Руло на сърца за Свети Валентин

От ideizajenite.blogspot.com ideizajenite.blogspot.com
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За платката:
3 яйца
120 гр.захар
  50 гр. олио
  30 мл прясно мляко
  75 гр. брашно, ванилия
За крема:
1 крем Оле "Ванилия" на Д-р Йоткер без варене
 400 мл. прясно мляко
1 с.л. желатин на Д-р Йоткер
За сърцата:
1 белтък
2 с.л. пудра захар,ванилия
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Най - напред приготвих сместа за яйцата. Оцветих с червена гел-боя на Wilton. И нарисувах с пош сърца върху хартия за печене. Докато те се "стягат" в хладилника, приготвих платката. Яйцата се разбиват поотделно - жълтъците с половината от захарта, белтъците с другата половина. Към разбитите жълтъци се прибавя олиото и брашното с ванилията. Внимателно с шпатула се прибавят и разбитите белтъци. Платката се пече на 170 градуса за 10-12 минути. Изважда се от фурната и се завива с хартията във влажна кърпа, докато изстине.
През това време се прави крема, според указанията на опаковката. За да се уплътни консистенцията, сгъстих с желатин.


Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца бяла захар пудра захар ванилия прясно мляко брашно белтък крем

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче