500 г кайма
1 зелена чушка
1 глава лук
1 яйце
2 с.л. галета
чубрица
черен пипер
1 и 1/2 кг сварени картофи
1 червена чушка
2 моркова
1 яйце
магданоз
За соса:
3 ч.ч. вода
2 с.л. брашно
250 г гъби
Каймата, зелената чушка нарязана на ситно, лукът (настърган), 1 яйце, галетата, чубрица, черен пипер и сол на вкус се смесват добре. Разстелете готовата кайма на тънък пласт върху намаслено фолио.
Сварените и намачкани картофи, настърганите моркови, червената чушка, нарязана на ситно, 1 яйце и магданоз се смесват добре. Разстелете готовото картофено тесто върху намаслено фолио.
Внимателно обърнете картофения пласт върху каймата. Завийте го на руло и прехвърлете в намаслена тава. Налейте около 2 ч.ч. вода и печете на 200 градуса до готовност. Оставете да се охлади, преди да нарежете.
За гъбения сос запържете в 1-2 с.л. олио, 250 г гъби, добавете 2 с.л. брашно, 3 ч.ч. вода, сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри няколко минути. Сервирайте парченца руло с гъбен сос.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.