Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с песто и козе сирене

Изключително лесно за приготвяне и много вкусно

2’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Зехтин
  • 200 г ориз арборио
  • 700 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 200 г прясно песто
  • 100 г меко козе сирене

Начин на приготвяне:

  1. Сложете зехтин в голяма тенджера и го оставете да се загрее.
  2. Прибавете ориза и го запържете за 1 мин. Добавете половината бульон и оставете да къкри, докато се абсорбира.
  3. Сипете останалия бульон, черпак по черпак и гответе, докато оризът стане ал денте, като бъркате непрекъснато, за 20-25 минути.
  4. Разбъркайте пестото и половината козе сирене.
  5. Сервирайте ризотото гарнирано с останалото сирене.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бульон песто ориз козе сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче