Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с маскарпоне и домати

Плътно и кремообразно

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на много ситно
  • 1 голяма скилидка чесън, смачкана
  • 175 г ориз за ризото (арборио)
  • 400 г консерва домати
  • 600 мл горещ зеленчуков бульон
  • 30 г пармезан, настърган
  • 30 г маскарпоне или крема сирене
  • ½ малка връзка босилек, нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голяма тенджера с дебело дъно.
  2. Добавете лука заедно с щипка сол и запържете за 10 минути, или докато започне да омеква и стане полупрозрачен. След това добавете чесъна и запържете за 1 минута. Разбъркайте ориза и гответе 2 минути.
  3. Сложете доматите и оставете да къкри.
  4. Добавете половината бульон, варете и разбърквайте, докато се абсорбира. Сипете останалия бульон, черпак по черпак и гответе, докато оризът стане ал денте, като бъркате непрекъснато за около 20 минути.
  5. Поръсете пармезана, сложете маскарпонето/крема сиренето и босилека, след което подправете със сол на вкус.
  6. Сложете в красиви чинии и поднесете с допълнително поръсен пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати бульон маскарпоне ориз пресен босилек пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче