Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с чери домати на фурна

Бързо и вкусно

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250г пушен бекон, нарязан на ситно
  • 1 глава лук, наситнена
  • 25 г масло
  • 300 г ориз арборио
  • Половин чаша бяло вино (по желание)
  • 150 г чери домати, разполовени
  • 700 мл горещ пилешки бульон (може и на кубче)
  • 50 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете парчетата бекон в огнеупорен тиган за 3-5 минути, докато станат златисти и хрупкави.
  2. Сложете лука и маслото и гответе 3-4 минути, за да омекне лукът.
  3. Сложете ориза и разбъркайте добре. Сипете виното и гответе 2 минути, докато оризът го абсорбира.
  4. Добавете чери доматите и горещия бульон и разбъркайте бързо. Покрийте с капак или алуминиево фолио и печете 18 минути до готовност.
  5. Накрая разбъркайте по-голямата част от пармезана и сервирайте ризотото, поръсено с останалия пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло лук чери домати бекон бульон ориз пармезан