Необходими продукти:
- 2 филета от треска
- 180 г млени домати от консерва
- 150 мл кокосово мляко
- 2 люти чушки, на колелца
- 2 скилидки чесън, на едро
- 1 с.л. краве масло
- 2 с.л. червен пипер
- 1 глава кромид лук
- Зехтин
- Сол и черен пипер
- Магданоз
- Резени лайм, за гарнитура
- Препечен хляб, за гарнитура
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- В нагорещен тиган с малко зехтин се запържват рибните филета, нарязани на кубчета. Когато се зачервят от всички страни, се изваждат.
- В същата мазнина се разтопява маслото и се запържва лукът, нарязан на ситно, а след 3 мин. се добавя и чесънът.
- Сипва се червеният пипер и всичко се разбърква. Прибавят се доматите, заедно с 1/2 ч.ч. топла вода и се изчаква да закъкри. Огънят се намаля и се налива кокосовото мляко.
- Когато течността започне да образува балончета, в ястието се връщат рибните филенца. Отгоре се поръсва с колелцата от люти чушки и наститнения магданоз. Кърито се сервира с резени лайм и препечен хляб.
ИЗБРАНО