Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рибно къри с доматен сос

Леко пикантно и много апетитно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 филета от треска
  • 180 г млени домати от консерва
  • 150 мл кокосово мляко
  • 2 люти чушки, на колелца
  • 2 скилидки чесън, на едро
  • 1 с.л. краве масло
  • 2 с.л. червен пипер
  • 1 глава кромид лук
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • Магданоз
  • Резени лайм, за гарнитура
  • Препечен хляб, за гарнитура

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В нагорещен тиган с малко зехтин се запържват рибните филета, нарязани на кубчета. Когато се зачервят от всички страни, се изваждат.
  2. В същата мазнина се разтопява маслото и се запържва лукът, нарязан на ситно, а след 3 мин. се добавя и чесънът.
  3. Сипва се червеният пипер и всичко се разбърква. Прибавят се доматите, заедно с 1/2 ч.ч. топла вода и се изчаква да закъкри. Огънят се намаля и се налива кокосовото мляко.
  4. Когато течността започне да образува балончета, в ястието се връщат рибните филенца. Отгоре се поръсва с колелцата от люти чушки и наститнения магданоз. Кърито се сервира с резени лайм и препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин краве масло чесън черен пипер червен пипер домати магданоз люти чушки хляб лайм кокосово мляко кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче