Необходими продукти:
- 1 кг филе от треска
- 1 кг картофи
- 500 г домати
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Зехтин
- Риган
- Лимонов сок
- Каперси
- Сол
- Черен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. мед
- Магданоз
- Резени лимон и свежа салата, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 200 градуса.
- В тава се нареждат картофите и лукът, нарязани на колелца, добавя се наситненият чесън и всичко се овкусява с риган, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, сол и черен пипер.
- Наливат се 2 ч.ч. вода и съдът се покрива с алуминиево фолио. Пекат се за 40 мин.
- Рибата се нарязва на големи парчета и се поставя върху картофите в тавата.
- В купа се прави сос от настърганите домати, доматеното пюре, сол, черен пипер и риган. Добавя се медът и всичко се разбърква.
- Филетата се поливат със сместа от купата, отгоре се поръсват зехтин и шепа каперси.
- Ястието се връща във фурната, за да се дозапече за още 20 мин.
- Сервира се с наситнен пресен магданоз, резени лимон и свежа зелена салата.
ИЗБРАНО