Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Разядка от тиквички и домати

Свежа и идеална за намазване върху препечен хляб

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 тиквички, около 2 чаши, нарязани на кубчета
  • 3 домата, около 2 чаши, нарязани,
  • 2 средно големи глави лук, около 2 чаши, нарязани
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол, или повече на вкус
  • 1/2 ч.л. черен пипер, или повече на вкус
  • 1/4 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. бяла захар

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете тиквичките, лука и домата на средно големи кубчета.
  2. Изцедете излишната течност от тиквичките и оставете доматите да се отцедят в гевгир.
  3. В голям тиган загрейте 1 с.л. олио на слаб огън.
  4. Добавете лука и задушете около 15-20 минути, докато омекне и започне да се карамелизира. Махнете лука от тигана и го оставете настрана.
  5. Добавете още 1 с.л. олио и след това задушете тиквичките за около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато се сготвят и карамелизират.
  6. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана при лука.
  7. Добавете последната 1 с.л. олио и след като се загрее, сложете доматите и оставете да се готвят за 10-20 минути, докато повечето течност се изпари (времето за готвене зависи от това колко водни са доматите).
  8. След като се сготвят, добавете тиквичките и лука обратно в тигана с доматите. Добавете сол, черен пипер, кимион и захар и гответе още около 10-15 минути, като разбърквате на всеки две минути, докато по-голямата част от течността изври.
  9. Опитайте и коригирайте подправките, ако е необходимо. Вкусът на тази разядка зависи от сладостта, солеността, карамелизирането на зеленчуците и киселинността, които се балансират добре, така че опитайте и коригирайте подправките, ако е необходимо.
  10. Може да минете разядката през чопър или да намачкате с вилица за по-фин краен резултат.
  11. Сервирайте с препечен хляб ѝ се насладете топла или охладена.
  12. Разядката ще може да съхранявате в хладилника в затворен съд за около 5 дни.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио лук домати бяла захар тиквички кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче