1 глава лук
1 нарязан на кубчета морков
3 печени червени чушки
2 печени зелени чушки
1 буркан домати
мащерка
босилек
риган
сол
1 ч.л захар
патладжан
тиквички
домати
За пестото:
1 шепа босилек
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л зехтин
1 щипка сол
В зехтин или олио се запържват лука, моркова, чушките и накрая доматите. Прибавете подправки на вкус. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Изсипете в подходяща тава. Отгоре наредете нарязаните на колелца - патладжан, домати и тиквички. Поръсете с 1-2 с. л от пестото (босилека, магданоза, чесъна, зехтина и солта се пасират до гладкост). Завийте с фолио и печете на 250 градуса до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО