Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рататуй

От Dobrinka Petkova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 глава лук
1 нарязан на кубчета морков
3 печени червени чушки
2  печени зелени чушки
1 буркан домати
мащерка
босилек
риган
сол
1 ч.л захар
патладжан
тиквички
домати

За пестото:
1 шепа босилек
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с.л зехтин
1 щипка сол

В зехтин или олио се запържват лука, моркова, чушките и накрая доматите. Прибавете подправки на вкус. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Изсипете в подходяща тава. Отгоре наредете нарязаните на колелца - патладжан, домати и тиквички. Поръсете с 1-2 с. л от пестото (босилека, магданоза, чесъна, зехтина и солта се пасират до гладкост). Завийте с фолио и печете на 250 градуса до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол мащерка лук домати моркови риган бяла захар чушки червени чушки тиквички патладжан босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче