1 ч.ч. сварен грах
1/2 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. майонеза
1/2 с.л. горчица
35 гр топено сирене
1 с.л. зехтин
20 гр краве масло
20 гр пушена гауда
2 глави лук
сол
черен пипер
В блендер смесете граха, прясното мляко, майонезата, горчицата, топеното сирене, маслото и зехтина. Блендирайте, докато се получи хомогенна смес. Накрая прибавете настърганата пушена гауда. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Карамелизираният лук пригответе, като в загрят тиган прибавете нарязания на полумесеци лук. Пържете докато лука придобие златисто-кафяв цвят и започне да се карамелизира. Овкусете със сол и черен пипер.
Гарнирайте като започнете от канапето. Върху канапето от лука с помощта на ринг оформете пюрето. Сервирайте като гарнитура към месо или като предястие.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.