Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пухкави японски палачинки

Да си оближем пръстите

25’ Подготовка
6’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца, разделени (ще ви остане 1 жълтък, който може да използвате в друга рецепта)
  • 25 г натурално пълномаслено кисело мляко
  • 70 г пълномаслено прясно мляко
  • 70 г обикновено брашно
  • ¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 13 г масло
  • 25 г пудра захар
  • растително масло, за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Поставете двата белтъка в малка купа и замразете за 10 минути, докато започнат да замръзват по краищата.
  2. Междувременно сложете един от жълтъците в средна купа с киселото и прясното мляко и разбъркайте добре.
  3. Пресейте брашното и го прибавете в купата, а след това и ванилията - трябва сместа да прилича на течен крем. Напълнете по-голяма купа с лед, след това поставете средната купа отгоре, за да поддържате тестото студено.
  4. Разтопете маслото в тиган на слаб огън и веднага щом стане течно, изсипете маслото в сместа, като разбърквате леко.
  5. Извадете белтъците от фризера, поставете в миксер и разбийте за кратко. Постепенно добавете захарта и продължете да разбивате още 3 минути, докато получите пухкав меренг.
  6. Изсипете меренга в сместа и внимателно го разбъркайте с голяма метална лъжица или шпатула, докато се поеме напълно.
  7. Загрейте струйка олио в голям тиган с капак на слаб до среден огън и избършете излишното с кухненска хартия. Тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да се приготвят палачинките, но не толкова горещ, че да изгори отвън, без да са готови отвътре.
  8. Изсипете тестото в торбичка и отрежете върха (дупката трябва да е около 1,5 см).
  9. Направете кръг в горещия тиган, след това отгоре направете още няколко, докато палачинката стане около 5-8 см висока. Покрийте с капак и гответе за 3 минути, след което внимателно обърнете и гответе още 3 минути.
  10. Повторете с останалото тесто.
  11. Разпределете приготвените палачинки в чинии и сервирайте с любимите си топинги.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца пудра захар ванилия прясно мляко кисело мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче