Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пуешки кюфтенца със специален сос

Леки и изключително вкусни

25’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За соса:

  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, нарязани на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 1 глава фенел, нарязана на тънки резени
  • 500 г пасирани домати
  • 2 с.л. магданоз, нарязан

За кюфтенцата:

  • 400 г кайма от пуешки гърди
  • 4 с.л. смлени овесени ядки
  • 1 ч.л. семена от копър
  • 1 скилидка чесън, смачкана

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие, който има капак.
  2. Запържете лука, морковите, селърито, чесъна и фенела, като разбърквате добре. Покрийте съда и задушете зеленчуците на средна степен на котлона за около 8 мин. Отново разбърквайте от време на време.
  3. Сипете пасираните домати и подправките, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте пак тигана и оставете сместа да къкри за 20 мин.
  4. През това време сложете пуешката кайма в купа. Прибавете овесените ядки, семената копър, чесъна и черен пипер на вкус и размесете добре с ръце.
  5. От готовата кайма направете 25 кюфтенца с размерите на орех.
  6. Намазнете с малко олио тиган с незалепващо покритие и ги изпържете, докато придобият приятен загар.
  7. Разбъркайте соса и прибавете в него кюфтенцата заедно с магданоза. Покрийте с капака и гответе 10 мин. до готовност.
  8. Сервирайте ястието с гарнитура от броколи и бейби картофки или с паста и салата.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер олио лук домати моркови целина пуешко пресен магданоз овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче