за тавичка 28 см
8-10 кори за баница
150 г коприва
150 г лапад
3 с.л. зехтин
1 глава стар лук
1 к.ч*. ориз
1 к.ч. домати на кубчета
сол, черен пипер
3 яйца
150 г краве саламурено сирене
100 г моцарела
60 мл мазнина за корите
*к.ч. е с вместимост 100 мл
зеленината се почиства от дръжки, измива се, отцежда се и нарязва
в тенджера се загрява вода със сол до кипене и коприват аи лападът се бланширата за 1 минута
отцеждат се добре
зехтинът се загрява в дълбок тиган и в него се задушава нарязаният на дребно лук
добавя се оризът и се запържва
следват нарязаните зеленини, разбърква се и се добавят черният пипер, солта и доматите
наливат се 3 к.ч. вода, покрива се с капак и се оставя на слаб огън оризът да поеме водата и да набъбне
изчаква се да изстине малко
яйцата се разбиват с вилица и към тях се добавя натрошеното сирене
моцарелата се реже на кубчета
корите за баница се мажат с мазнина( аз използвах смес от зехтин и масло) и се слепват по 2
плънката се разпределя на 4-5 части и се реди най-пред оризовата смес, поръсват се кубчета от моцарелата и от сместа с яйцата
завиват се на руло и се подреждат в намазана с мазннина тава
отгоре се намазва със зехтин
пече се около 50 минути на 190 С
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.