Необходими продукти:
- Зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. лимонов сок
- 800 г краставици
- 500 мл зеленчуков бульон
- 1 авокадо
- Пресен магданоз, наситнен
- 200 г кисело мляко
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Загрейте един дълбок тиган на умерен огън с малко зехтин на дъното. Изпържете нарязаните на ситно лук и чесън за около 3-4 мин.
- Обелете краставиците и ги нарежете на тънки кръгчета.
- Добавете лимоновия сок.
- След около минута излейте бульона в тигана, заедно с краставиците, малко сол и черен пипер.
- Когато течността заври, намалете огъня и оставете всичко да покъкри за 8 минути.
- Прехвърлете супата в блендера, сложете обеленото, почистено от ядката и нарязано на едро авокадо, както и наситнения магданоз и миксирайте гозбата до получаване на еднородна смес. Сервирайте с кисело мляко.
- Крем супата от краставици може да се сервира гореща, а през лятото е най-добре да се остави да се охлади.
ИЗБРАНО