Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сгряваща крем супа от грах с хрупкав бекон

За лека вечеря или обяд

20’ Подготовка
12’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • Лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, счукана
  • 650 г замразен грах
  • 750 мл зеленчуков бульон
  • 6 парчета бекон на ивици
  • 1 супена лъжица масло

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тенджера. Добавете лука и леко гответе на среден огън за 5-6 минути, докато омекне, но не покафенее.
  2. Сложете чесъна и гответе още минута.
  3. Разбъркайте три четвърти от граха, след което налейте бульона. Оставете да заври и нека да къкри 10-12 минути. През това време запечете бекона на скара, докато стане хрупкав.
  4. Оставете супата да се охлади за няколко минути, след това внимателно прехвърлете в кухненски робот и разбийте до гладкост. Може да го направите и с пасатор.
  5. Върнете супата в тенджерата и добавете останалия грах.
  6. Оставете да заври и нека отново да къкри за 2 минути, или докато грахът омекне.
  7. Подправете на вкус, след това разбъркайте маслото.
  8. Разпределете супата в купички и завършете с начупения бекон.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън лук бекон грах зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче