1,5 кг пресни картофи,
3 скилидки чесън,
120 мл олио,
1 чаена лъжичка мащерка,
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер,
сол на вкус,
6-7 супени лъжици слънчогледово сурово семе,
150 г гъби
Картофите се остъргват и измиват, след това се подсушават с кухненска хартия. В голяма купа се разбъркват олиото, солта, пресованите скилидки чесън, червения пипер и мащерката. В купата се изсипват картофите, едро нарязаните и измити гъби и всичко се бърка добре. Картофите и гъбите, така объркани, се изсипват в подходяща тава. Отгоре се поръсват със слънчогледовите семки. Ястието се пече за около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като се разбъркват 1-2 пъти. Картофките по този начин се топят в устата и са с невероятен вкус и аромат.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.