Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пресни картофи с гъби, слънчогледови семки и подправки

От Вкусотиите на Бени

1,5 кг пресни картофи,
3 скилидки чесън,
120 мл олио,
1 чаена лъжичка мащерка,
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер,
сол на вкус,
6-7 супени лъжици слънчогледово сурово семе,
150 г гъби


Картофите се остъргват и измиват, след това се подсушават с кухненска хартия. В голяма купа се разбъркват олиото, солта, пресованите скилидки чесън, червения пипер и мащерката. В купата се изсипват картофите, едро нарязаните и измити гъби и всичко се бърка добре. Картофите и гъбите, така объркани, се изсипват в подходяща тава. Отгоре се поръсват със слънчогледовите семки. Ястието се пече за около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като се разбъркват 1-2 пъти. Картофките по този начин се топят в устата и са с невероятен вкус и аромат.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол червен пипер мащерка олио картофи гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче