Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

3 ч. ч. сварен ориз,
1/2 ч. ч. ситно нарязано сварено пилешко месо
, 1/2 ч. ч. ситно нарязана шунка,
250 г заквасена сметана,
2 бр. зелени чушки,
3 с.л. доматено пюре (лютеница, доматен сос),
250 г сирене, 6 с. л. настърган кашкавал,
сол и черен пипер

В купа разбъркайте ориза с пилешкото месо (аз използвах заешко) и шунката, овкусете със сол и черен пипер, като имате предвид, че сиренето е солено. В друга купа смесете сметаната, доматеното пюре и ситно нарязаните чушки. Подмажете с олио или маргарин малка кръгла тавичка или йена глас тенджерка и разстелете не много дебел слой от оризената смес, залейте със сметанова смес и поръсете с част от сиренето - настъргано или натрошено, после пак ориз и така до приключване на продуктите, като задължително се завършва с оризовата смес.

Поръсете с настъргания кашкавал и печете на умерена фурна 150С около 30 минути. Сервирайте леко охладено с подходяща гарнитура като основно ястие или като предястие.

Дайте оценка:

Тагове: шунка ориз гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче