3 ч. ч. сварен ориз,
1/2 ч. ч. ситно нарязано сварено пилешко месо
, 1/2 ч. ч. ситно нарязана шунка,
250 г заквасена сметана,
2 бр. зелени чушки,
3 с.л. доматено пюре (лютеница, доматен сос),
250 г сирене, 6 с. л. настърган кашкавал,
сол и черен пипер
В купа разбъркайте ориза с пилешкото месо (аз използвах заешко) и шунката, овкусете със сол и черен пипер, като имате предвид, че сиренето е солено. В друга купа смесете сметаната, доматеното пюре и ситно нарязаните чушки. Подмажете с олио или маргарин малка кръгла тавичка или йена глас тенджерка и разстелете не много дебел слой от оризената смес, залейте със сметанова смес и поръсете с част от сиренето - настъргано или натрошено, после пак ориз и така до приключване на продуктите, като задължително се завършва с оризовата смес.
Поръсете с настъргания кашкавал и печете на умерена фурна 150С около 30 минути. Сервирайте леко охладено с подходяща гарнитура като основно ястие или като предястие.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.