500 гр.извара + 4 с.л.кисело мляко + 5 с.л. майонеза + сол на вкус + 1 ч.л. червен пипер + млян черен пипер + 4 скилидки чесън, пресовани или настъргани + 1 средна глава кромид на много ситно, но не стъргана, а рязана + кимион + чубрица.
Всичко се разбърква, а след това се минава и с миксер за гладкост. Добавят се кисели краставички или маслини на ситно и се сервира. Става и за директна консумация, а става и за препечена филийка. Предястието върви както с ракиика, така и с бяло винце или биричка.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО