За блата
4 яйца
8 с.л.брашно с набухвател
8 с.л.захар
2 с.л. какао
За крема:
500 гр прясно мляко
250 гр сирене крема
200 г захар
30 гр желатин на прах
За крем заливката:
3 с.л сметана
2 бели шоколада
За карамелените фигурки:
100 гр захар
2 с.л.вода
малко сок от лимон
Разбийте яйцата със захарта да се получи кремообразна маса. Смесете брашното с какаото и добавяйте към сместа по малко. Разделете на 2 и печете в тавичка с хартия за печене. Тавичката да е от тези, които се отделят дъната им. Като изстинат блатовете се изрязват по един сантиметър отстрани.
Затоплете млякото със захарта и добавете желатина, бъркайте да се стопи млякото не трябва да завира. В отделен съд оставете сиренето крема да омекне и добавяйте по малко от млякото и разбивайте.
Сглобяването на тортата: Сложете единият блат отдолу като около него в страни наредете от бишкотите по 7 на ред.Начупете това което ви е останало от блатовете и го сложете върху долният блат,начупете и 2 бишкоти.Поръсете със сухи плодове 2 с.л.банан със стафиди.Добавете 8 ягоди които предварително сте потопили в разтопен шоколад.Залейте вече със крема и отгоре поставете другият блат. Оставете така в хладилник за няколко часа да се желира крема .
За крем заливката: Затоплете 3 с.л сметана да не завира, отстранете от котлона и начупете 2 бели шоколада. Бъркайте докато се стопи и залейте тортата отгоре.
За карамелените фигурки: Затоплете 100 гр захар с 2 с.л.вода и малко сок от лимон.Оставете така докато се карамелизира. В стъклена купа сложете малко олио. Изсипете по 1 с.л. от карамела. С карамела се работи внимателно и бързо за да не се изгорите. Сипвайте по малко и като поизстине се прави едно по едно листата на розата като се слепват едно за друго.
Карамелената мрежа: Намажете една малка тавичка с олио и пръскайте от карамела за да се получи мрежа, работете бързо, докато е още горещ го повдигнете от тавата и му придайте форма по желание.
Декорирайте тортата отгоре с мрежата и поставете розата в средата. Начупете малко от получените мрежи и сложете парчетата наоколо.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност