Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг бяло брашно
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 с.л. маргарин
3 с.л. олио
1 яйце

От брашното направете кладенче в дълбок съд. В него изсипете, разтворената в топла вода мая, сол, маргарин, олио и белтъка от яйцето. Внимателно замесете меко тесто и го оставете за около 20 минути да втаса.

След това разделете тестото на две части, една от които по-голяма. От по-голямата оформете с форма на риба. По-малката част от тестото разделете на три и оформете опашка и перки, а третата част направете като люспи. Може да сложите топче тесто с черен пипер за око, а парче морков да забиете в предната част, за да се оформят уста.

Намажете готовата питка с жълтък и печете за около 40 минути на 200 градуса. След като извадите от фурната, напръскайте със студена вода и завийте с кърпа, за да омекне.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче