250 мл хладка вода
1 ч.л. захар
1 ч.л сол
400 г брашно
семена (сусам, мак, ким или микс)
40 г сода за хляб
Маята се разтваря в 100 мл вода със захарта и 2 с.л. брашно да стане кашичка и се оставя да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавят се останалото количество вода, сол и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути да втаса.
Разделя се на 10 топчета и от всяко се оформя геврече или хлебче. Сипва се в тенджерка 1 литър вода и се оставя на котлона да заври, добавя се содата - разпенва се и изключва се котлона. С решетъчна лъжица се пускат и изваждат едно по едно гевречетата. Нареждат се в тава върху хартия за печене и се поръсват със семена - сусам, мак, ким или микс. Пече се на 180 градуса около 18-20 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО