1 ½ ч.чаша брашно,
¼ ч.чаша какао,
1 ч.л. сода за хляб,
1 к.л.сол,
1 ч.чаша ябълков сок,
¼ ч.чаша ябълково пюре,
¼ ч.чаша олио,
1 ч.л. лимонов сок,
1 ванилия/ канела,
1 ч.чаша ябълки,
обелени и нарязани на кубчета,
1 ч.чаша захар.
Разбъркват се в купа брашното с половината захар, какао, сол и бакпулвер.
Смесват се ябълковият сок, олио, лимонов сок и охладеното ябълково пюре.
Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета. Смесват се с другата половина от захарта и канелата.Към брашнената смес се добавят течните съставки и ябълките. Обединяват се до хомогенизиране и изсипва в тавичката за печене.
Пече се в загрятата фурна (180 градуса) за около 30 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО