Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

*твърди круши, обелени - 3 бр.
*вино мерло или друго червено вино - 1 л.
*захар - 270 гр.
*ванилена захар - 10 гр.
*пръчки канела - 2-3 бр.
*звездовиден анасон - 2-3 бр.
*карамфил - 4 пирончета
*портокалови корички - 1 с.л.

Сложете виното, захарта, подправките и портокаловите корички в тенджера и загрейте леко, докато се разтопи захарта. Добавете крушите, така че да се покрият целите с вино. Оставете ги да се задушават на тих огън около 30 мин, докато омекнат. Ако крушите са много узрели, времето за варене трябва да се намали до 20 мин. Извадете крушите с решетъчна лъжица и варете сиропа още 30 мин., докато се редуцира и сгъсти. Охладете и го прецедете. Сервирайте крушите, полети с винения сироп и топка ванилов сладолед по желание.

Дайте оценка:

Тагове: карамфил портокал круша бяла захар канела ванилова захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче