*твърди круши, обелени - 3 бр.
*вино мерло или друго червено вино - 1 л.
*захар - 270 гр.
*ванилена захар - 10 гр.
*пръчки канела - 2-3 бр.
*звездовиден анасон - 2-3 бр.
*карамфил - 4 пирончета
*портокалови корички - 1 с.л.
Сложете виното, захарта, подправките и портокаловите корички в тенджера и загрейте леко, докато се разтопи захарта. Добавете крушите, така че да се покрият целите с вино. Оставете ги да се задушават на тих огън около 30 мин, докато омекнат. Ако крушите са много узрели, времето за варене трябва да се намали до 20 мин. Извадете крушите с решетъчна лъжица и варете сиропа още 30 мин., докато се редуцира и сгъсти. Охладете и го прецедете. Сервирайте крушите, полети с винения сироп и топка ванилов сладолед по желание.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО