Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. краве масло
- 6 картофа
- 1 л прясно мляко
- 2 консерви царевица
- 200 г кашкавал
- 2 жълтъка
- 1 скилидка чесън
- Сол и черен пипер
- Пресен магданоз, наситнен
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В тиган се запържва наситненият лук в маслото, разтопено на умерен огън.
- Картофите се нарязват на кубчета и се слагат в тенджера. В нея се добавя и опърженият лук, заедно с маслото, което не е поел. Всичко се залива с вряла вода, колкото да покрие зеленчуците. Съдът се слага да ври на средна степен на котлона.
- В отделен съд се кипва прясното мляко и след 15 мин. се добавя в тенджерата, заедно с отцедената царевица, наситненият чесън и кашкавалът, който преди това се нарязва на кубчета.
- След 5 мин. супата се сваля от огъня и в нея се добавят разбитите жълтъци. Всичко се разбърква и се сервира. Всяка порция се украсява с наситнения магданоз и се поръсва с малко сол и черен пипер на вкус.
- Да ви е сладко!
ИЗБРАНО