Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Португалска млечна супа с царевица

Изненадайте семейството си с нещо оригинално и вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава кромид лук
  • 1 с.л. краве масло
  • 6 картофа
  • 1 л прясно мляко
  • 2 консерви царевица
  • 200 г кашкавал
  • 2 жълтъка
  • 1 скилидка чесън
  • Сол и черен пипер
  • Пресен магданоз, наситнен

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В тиган се запържва наситненият лук в маслото, разтопено на умерен огън.
  2. Картофите се нарязват на кубчета и се слагат в тенджера. В нея се добавя и опърженият лук, заедно с маслото, което не е поел. Всичко се залива с вряла вода, колкото да покрие зеленчуците. Съдът се слага да ври на средна степен на котлона.
  3. В отделен съд се кипва прясното мляко и след 15 мин. се добавя в тенджерата, заедно с отцедената царевица, наситненият чесън и кашкавалът, който преди това се нарязва на кубчета.
  4. След 5 мин. супата се сваля от огъня и в нея се добавят разбитите жълтъци. Всичко се разбърква и се сервира. Всяка порция се украсява с наситнения магданоз и се поръсва с малко сол и черен пипер на вкус.
  5. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер пресен магданоз картофи прясно мляко кашкавал царевица кромид лук жълтък