Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По италиански: Пиле качиаторе

Класическа рецепта с много вкусове

5’ Подготовка
55’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 4-6 пилешки бутчета с кожа
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 250 мл червено вино
  • 2 дафинови листа
  • 2 стръкчета мащерка
  • 2 стръка розмарин
  • Малка връзка магданоз, с отстранени дръжки и наситнени листа
  • 2 х 400 г консерви с домати на кубчета
  • 1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. каперси
  • Шепа маслини "Каламата"
  • 300 г несварена паста орзо, изплакната

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Намажете бутчетата с 1 с.л. зехтин, подправете ги със сол и черен пипер, след което ги сложете в тава с кожата нагоре и ги запечете за 20-25 мин., докато стане хрупкава и златиста. Месото не трябва да е напълно сготвено. Когато е готово, извадете го в чиния.
  3. Сложете останалия зехтин в тавата и разбъркайте с мазнината от пилето. Прибавете лука и чесъна и върнете съда обратно във фурната. Печете за 5-8 мин. Лукът трябва да омекне.
  4. Налейте в тавата виното, разбъркайте го с лука. Оставете да се изпари леко алкохолът на остатъчната топлина преди да добавите дафиновите листа, мащерката, розмарина, магданоза и доматите.
  5. Разтворете кубчето бульон в 300 мл вряща вода и я изсипете при останалите съставки. Прибавете оцета, каперсите, маслините и пастата орзо. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер, ако има нужда.
  6. Върнете бутчетата обратно в тавата с кожата нагоре и печете ястието 20 мин. Сосът трябва да се сгъсти, пастата - да се свари, а пилето - да се сготви напълно.
  7. Разбъркайте за последно, след като извадите тавата от фурната и оставете ястието за 10 мин. настрани, за да може пастата да попие излишната течност.
  8. Сервирайте с поръсен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън дафинови листа червено вино лук чери домати пилешко прясна мащерка пресен магданоз пресен розмарин бульон паста маслини балсамов оцет каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче