Необходими продукти:
- 175 г брашно
- 1½ ч. л. бакпулвер
- ½ ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 100 мл прясно мляко
- 2 яйца, разбити
- ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
- 4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 500 г сладка царевица от консерва, отцедена
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, бакпулвера, чесъна на прах, червения пипер и щедра щипка сол и млян черен пипер в голяма купа.
- Постепенно разбийте млякото и яйцата със сухите съставки, докато получите гладка, гъста смес.
- Смесете магданоза, пресния лук и сладката царевица. Направете 10-12 кюфтенца, като вземете една с.л. от сместа и я натиснете между дланите си.
- Поставете слой пергаментова хартия за печене в основата на кошницата на уреда, като преди това го загреете на 200 градуса.
- Изпечете кюфтенцата на партиди за 12-15 минути, като след 8 минути ги обърнете, докато станат златисти.
ИЗБРАНО