Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Плоски кюфтенца от царевица в еърфрайър

Разнообразете се с нещо интересно

15’ Подготовка
12’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 175 г брашно
  • 1½ ч. л. бакпулвер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 100 мл прясно мляко
  • 2 яйца, разбити
  • ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 500 г сладка царевица от консерва, отцедена

Начин на приготвяне:

  1. Смесете брашното, бакпулвера, чесъна на прах, червения пипер и щедра щипка сол и млян черен пипер в голяма купа.
  2. Постепенно разбийте млякото и яйцата със сухите съставки, докато получите гладка, гъста смес.
  3. Смесете магданоза, пресния лук и сладката царевица. Направете 10-12 кюфтенца, като вземете една с.л. от сместа и я натиснете между дланите си.
  4. Поставете слой пергаментова хартия за печене в основата на кошницата на уреда, като преди това го загреете на 200 градуса.
  5. Изпечете кюфтенцата на партиди за 12-15 минути, като след 8 минути ги обърнете, докато станат златисти.

Дайте оценка:

Тагове: магданоз пушен червен пипер прясно мляко бакпулвер зелен лук царевица чесън на прах брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче