Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

ЗА 12 БРОЯ:
6 ЛИСТА КОРИ ЗА БАНИЦА,
100 ГР. ШОКОЛАД,
ОКОЛО 50-60 ГР МАСЛО

ЗА КРЕМА:

3 ЖЪЛТЪКА,
200 МЛ ПРЯСНО МЛЯКО,
5-6 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗАХАР,
4 РАВНИ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО,
1 ВАНИЛИЯ,
50 ГР. СМЕТАНА (КОЯТО СЕ РАЗБИВА СПОРЕД УКАЗАНИЯТА НА ОПАКОВКАТА),
ПЛОДОВЕ ЗА ГАРНИТУРА (В СЛУЧАЯ МАЛИНИ И ГРОЗДЕ)

НАРЕЖЕТЕ КОРИТЕ НА КВАДРАТИ С ГОЛЕМИНА ОТ 12 СМ. ВЗЕМЕТЕ ТАВИЧКА ЗА МЪФИНИ И НАМАЖЕТЕ С РАЗТОПЕНО МАСЛО ВСЯКО ЕДНО ДЪНО. СЛОЖЕТЕ ПО ЕДНО КВАДРАТЧЕ, НАМАЖЕТЕ ОТНОВО С РАЗТОПЕНО МАСЛО И ПОДГЪНЕТЕ КРАИЩАТА ИМ НАВЪТРЕ. СЛОЖЕТЕ ВТОРО КВАДРАТЧЕ, НАМАЖЕТЕ И ОТНОВО ПОДГЪНЕТЕ КРАИЩАТА НАВЪТРЕ. ПО СЪЩИЯ НАЧИН СЛОЖЕТЕ ТРЕТО КВАДРАТЧЕ.
ИЗПЕЧЕТЕ КОШНИЧКИТЕ НА 170-180 ГРАДУСА ДО БЛЕДО КАФЯВ ЦВЯТ.
ОСТАВЕТЕ КОШНИЧКИТЕ ДА СЕ ОХЛАДЯТ НАПЪЛНО. НАМАЖЕТЕ ОТВЪТРЕ КОШНИЧКИТЕ С РАЗТОПЕН ШОКОЛАД И ГИ ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИКА ДА СЕ ВТВЪРДИ ШОКОЛАДА. ПО ТОЗИ НАЧИН ШОКОЛАДЪТ ЩЕ ИЗОЛИРА КОШНИЧКИТЕ ОТ ВЛАГАТА НА КРЕМА И ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ХРУПКАВИ.
ПРИГОТВЕТЕ ГЪСТ КРЕМ ОТ МЛЯКОТО, ЖЪЛТЪЦИТЕ, ЗАХАРТА И БРАШНОТО. АРОМАТИЗИРАЙТЕ С ВАНИЛИЯТА И ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ. СЛЕД ТОВА ГО СМЕСЕТЕ С РАЗБИТАТА СМЕТАНА.
НАПЪЛНЕТЕ КОШНИЧКИТЕ С ГОТОВИЯ КРЕМ И ГАРНИРАЙТЕ С ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко млечен шоколад кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче