2 1/2 ч.ч брашно, плюс още за набрашняване на плота за месене
2 ч.л.суха мая
1 ч.ч топла вода
1 с.л.зехтин
1 ч.л сол
1 жълтък за намазване на питата.
200 гр песто (1 бурканче)
100 гр сушени домати (от буркан-изцедени от марината и нарязани на дребно)
10 маслини - нарязани на дребно
5-6 скилитки чесън - пресован
2 с.л.пармезан (настърган)
*Замесваме тестото по познатия начин и го оставаме да втаса до удвояване на обема.
*Разделяме го на две части.
*Разточваме ги на два правоъгълника с дебелина 8-10 мм.
*Последователно поставяме песто, маслини, сушени домати ,чесън и поръсваме с пармезан.
*Завиваме на руло всеки правоъгълник и с остър, потопен в брашно нож разрязваме по дължината на рулото.
*Получават се 4 ''фитила'', които сплитаме(формата на питката е по желание) ,като се стремим срязаната част да е нагоре
*Намазваме с жълтъка.
*По желание може да се поръси с част от пармезана.
*Оставаме я да втаса за около 30 минути .
*Печем на 375 F (200C) до готовност.
Давам гаранция, че за 24 часа нищо няма да е останало от тази невероятно ароматна питка, ако решите да си я приготвите :) Да ви е вкусно! :)
2 1/2 ч.ч брашно, плюс още за набрашняване на плота за месене
2 ч.л.суха мая
1 ч.ч топла вода
1 с.л.зехтин
1 ч.л сол
1 жълтък за намазване на питата.
200 гр песто (1 бурканче)
100 гр сушени домати (от буркан-изцедени от марината и нарязани на дребно)
10 маслини - нарязани на дребно
5-6 скилитки чесън - пресован
2 с.л.пармезан (настърган)
*Замесваме тестото по познатия начин и го оставаме да втаса до удвояване на обема.
*Разделяме го на две части.
*Разточваме ги на два правоъгълника с дебелина 8-10 мм.
*Последователно поставяме песто, маслини, сушени домати ,чесън и поръсваме с пармезан.
*Завиваме на руло всеки правоъгълник и с остър, потопен в брашно нож разрязваме по дължината на рулото.
*Получават се 4 ''фитила'', които сплитаме(формата на питката е по желание) ,като се стремим срязаната част да е нагоре
*Намазваме с жълтъка.
*По желание може да се поръси с част от пармезана.
*Оставаме я да втаса за около 30 минути .
*Печем на 375 F (200C) до готовност.
Давам гаранция, че за 24 часа нищо няма да е останало от тази невероятно ароматна питка, ако решите да си я приготвите :) Да ви е вкусно! :)
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност