Директно започваме тази рецепта с най-важния съвет: сгответе наденицата в тигана преди да сложите тестото. Така самият тиган ще се овкуси и тестото също ще поеме от божествения аромат на месото.
Необходими продукти:
- Тесто за пица, със стайна температура
- Зехтин, extra-virgin
- Месото от едно парче сурова наденица
- 1 кафяна чашка готов сос "Маринара"
- Моцарела, настъргана
- 1 глава червен лук
- 3 скилидки чесън, нарязани на тънко
- Сол
- Стрити сушени чушки (чили)
- Листа пресен босилек
Начин на приготвяне:
- Пригответе си любимия чугунен тиган и растелете блат тесто в кръг със същия размер. Загрейте фурната на 200° C и поставете в нея блата тесто върху хартия за печене. Поръсете тестото с малко зехтин. Можете да го покриете със стреч фолио.
- В самия тиган загрейте 1 с.л. зехтин и в него запържете месото от наденицата като, с помощта на дървена лъжица, го раздробете на малки парченца. Когато месото се позачерви, го прехвърлете в купа или чиния.
- Отстранете тигана от огъня и внимателно поставете тестото в него. Използвайте лъжица, за да го разстелите добре по краищата. Посолете и разпределете соса "Маринара" така, че да покрие цялото тесто. Добавете моцарелата, лука, чесъна и накрая парченцата наденица. Поръсете с малко зехтин. Необходимо е на този етап да проверите долната част на блата тесто - ако то не е добило златисто-кафяв цвят, можете да върнете тигана на котлона за още 2-3 минути.
- Прехвърлете тигана на най-горния рафт на фурната и печете за около 10 мин. Извадете тигана и поръсете със стритите чушки, малко сол и черен пипер, листата босилек и поръсете със зехтин.
Разбираме, че тази рецепта няма как да се случи ако не разполагате с подхоящия тиган. За тази цел ще ви улесним като споделим с вас, че бързо и лесно можете да си поръчате такъв само на един клик разстояние: