Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пица с наденица в чугунен тиган

Това е една по-различна пица

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Директно започваме тази рецепта с най-важния съвет: сгответе наденицата в тигана преди да сложите тестото. Така самият тиган ще се овкуси и тестото също ще поеме от божествения аромат на месото.

Необходими продукти:

  • Тесто за пица, със стайна температура
  • Зехтин, extra-virgin
  • Месото от едно парче сурова наденица
  • 1 кафяна чашка готов сос "Маринара"
  • Моцарела, настъргана
  • 1 глава червен лук
  • 3 скилидки чесън, нарязани на тънко
  • Сол
  • Стрити сушени чушки (чили)
  • Листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе си любимия чугунен тиган и растелете блат тесто в кръг със същия размер. Загрейте фурната на 200° C и поставете в нея блата тесто върху хартия за печене. Поръсете тестото с малко зехтин. Можете да го покриете със стреч фолио.
  2. В самия тиган загрейте 1 с.л. зехтин и в него запържете месото от наденицата като, с помощта на дървена лъжица, го раздробете на малки парченца. Когато месото се позачерви, го прехвърлете в купа или чиния.
  3. Отстранете тигана от огъня и внимателно поставете тестото в него. Използвайте лъжица, за да го разстелите добре по краищата. Посолете и разпределете соса "Маринара" така, че да покрие цялото тесто. Добавете моцарелата, лука, чесъна и накрая парченцата наденица. Поръсете с малко зехтин. Необходимо е на този етап да проверите долната част на блата тесто - ако то не е добило златисто-кафяв цвят, можете да върнете тигана на котлона за още 2-3 минути.
  4. Прехвърлете тигана на най-горния рафт на фурната и печете за около 10 мин. Извадете тигана и поръсете със стритите чушки, малко сол и черен пипер, листата босилек и поръсете със зехтин.

Разбираме, че тази рецепта няма как да се случи ако не разполагате с подхоящия тиган. За тази цел ще ви улесним като споделим с вас, че бързо и лесно можете да си поръчате такъв само на един клик разстояние:

Железен тиган с чугунена дръжка Rhino - Ø 24 см

Устойчив на температура до 300 °С

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол червен лук сурова наденица чили люти чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче