Необходими продукти:
- 2 големи лаваша
- 4 с.л. доматен сос
- 80 г моцарела, настъргана
- 25 г босилек, нарязан
- Зехтин, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200° и поставете лист хартия за печене върху плоска тава.
- Изсипете 2 с.л. доматен сос върху лаваша, оставяйки малко разстояние около ръба.
- Добавете половината от настърганата моцарела, а след това поръсете с половината от нарязания босилек.
- Повторете тези стъпки и с другия лаваш.
- Печете пиците заедно в предварително загрятатата фурна около 10 мин., или докато лавашът стане леко хрупкав и моцарелата се разтопи.
- Извадете ги от фурната и ги оставете да починат няколко минути преди да ги нарежете.
- Сервирайте пиците поръсени с останалия босилек, зехтин, сол и черен пипер.
ИЗБРАНО