Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Питка звездичка

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг брашно
100 мл. вода и 1 чл захар /за маята /
20 гр мая
1 с.л. сол
1с.л. захар
3 с.л. олио
400 мл. вода


Пресяваме брашното два пьти, слагаме солта и захарта и разбъркваме. Вьв хладка вода с 1 ч.л. захар начупваме маята и я оставяме да направи капаче. Добавяме олиото, готовата мая и водата, която трябва да е хладка. Замесваме меко тесто, оставяме го да втаса. Когато е готово, разточваме голяма кора като си съдействаме с чиния, за да е правилен кръгът. Режем на тригьлници, които наслагваме един върху друг /4-5/ и сьщо през средата прорязваме. Хващаме върхът и подпъхваме навътре. Така с цялото тесто. Намазваме с жълтък и печем до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: олио бяла захар прясна мая вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче