яйца - 2+1 жълтък за намазване кисело мляко
3 с.л олио
3 с.л захар
2 с.л сол
1 с.л. мая
1/2 кубче
около 1100 кг брашно
100 г масло за намазване на корите
За плънката:
1 яйце и натрошено краве сирене
семена за поръсване
Замесвам хубаво, гладко, еластично тесто, оставям го да втаса, след което го разделям на 2+1 малка топка за средата. Едната топка разделям на 3 разточвам 3 обли кори които мажа с масло. Разрязвам на 4 и всеки триъгълник режа на няколко места от острия връх, на широката част слагам от плънката и завивам на кифла. Така процедирам и с другата топка. Готовите 8 кифли редя, като ги завивам в тавата. От малката топчица оформям една част на малка топка, а другата изплитам на 2 малки плитки, които кръстосвам. Втасва отново, маже се и се пече в загрята фурна на 160 градуса.
ИЗБРАНО