Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1/2 кубче прясна мая
250 г кисело мляко 
250 мл хладка вода
2 яйца + белтъка от третото, а жълтъка -жза намазване на питката
1 с.л захар
1 ч.л  сол
2 с.л  олио
около 1 кг брашно

За намазване на корите:
масло,
шарена чубрица

Активира се маята със 100 мл хладка вода. Разбиват се яйцата с киселото мляко, останалата вода и олиото. Замесва се средно твърдо тесто. След като втаса, го разделяме на 5 части и се разточват 5 обли кори, мажат се с масло и чубрица, без последната. Разрязват се в средата на 8. но не до края. Всяко листо се подвива отдолу и така се получава венец. По желание може да се задели малко тесто в началото и от него да се оплетат плитчици. Готовата питка втасва, маже се с разбития жълтък с малко вода и се посипва със семена. Пече се в загрята фурна.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче